torsdag 24 maj 2007

Syster-Ysters Goda Korvgryta

Här kommer min tolkning av min systers korvgryta. Jag glömde dock att ha i kikärtor – fungerar nog bra både med och utan. Detta recept är för måååånga personer – ett riktigt storkok alltså! Men självklart går det att minska ned receptet om man inte vill göra så mycket. Som vanligt så är receptet även anpassat för barn från ca 10 mån ålder också, så att man inte behöver laga en extra måltid. Om man vill kan man utesluta buljongen och då få en helt saltfri rätt.

Syster-Ysters Goda Korvgryta

3 morötter
10 potatisar
vatten
2 grönsaksbuljongstärningar
1 ring falukorv
1 zucchini
broccoli (fryst)
3 tomater
1 purjolök
1 lök
(2 små burkar kikärtor)
chilisås
sweet chilisås
vitpeppar
2 créme fraiche
Maizena redning

Skär potatis och morötter i bitar. Lägg i kastrull (jag fick använda 2 kastruller – har ingen bautakastrull) och täck med vatten (eventuellt kan man behöva tillsätta mer vatten senare). Lägg i buljongtärningarna. Låt koka till potatisen och morötterna börjar mjukna. Skär zucchinin och falukorven i bitar. Tillsätt zucchini, korv och broccoli. Låt koka lite till. Skär tomater, purjo och lök i bitar. Tillsätt dessa (och kikärtorna). Krydda med chilisås, sweet chilisås och vitpeppar efter smak. Tillsätt sedan créme fraiche och redningen. Rör om och låt det hela koka ihop ordentligt. Klart att servera - smaklig måltid! Och till barnen får man förstås anpassa storleken på bitarna i grytan…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!