onsdag 9 maj 2007

Bortbjudna och recept på Susannes timjankyckling med getostsås

Bortbjudna
Idag var vi bortbjudna till Rebecca på lunch och fika tillsammans med Kerstin och Mikaela (och alla små bebbar förstås - hela tjejligan!). Becca hade lagat en jättegod köttfärspaj till lunch och till fikat bjöds det på hembakad kladdkaka - MUMS!!! Saga och Elsa tog det lite lugnare medan vildbasarna Alicia och Lilla Skruttan for omkring som galna. De var nog inte stilla en enda sekund! Efter lunch och fika bestämde vi mammor oss för att ha en fotostund lagom tills att barnen hade blivit jättetrötta efter allt härj - jättesmart *ironisk*!!! Inte lätt att fånga alla fyra på samma bild inte!!! Förutom Elsa då förstås som bara älskar kameran och ler på varenda kort. Summasummarum var det en väldigt trevlig bäbis-mamma-dejt och kul att få träffa tjejerna och snacka lite strunt. Tack Rebecca för den mumsiga lunchen och fikan! Och tack alla tjejer för en trevlig eftermiddag! Här kommer några av de foton jag lyckades ta:

Dagens middag
Väl hemma var det dags att laga middag till mig och Pappersgubben (Lilla Skruttan fick en burk). Jag lagade timjankyckling i ugn och till det serverade jag kokt potatis och en getostsås. Det blev riktigt gott faktiskt, så jag tänkte dela med mig av receptet (som jag gjort själv alltså). Denna maträtt passar även att ge till barn från ca 8 mån (dock inte såsen som innehåller honung). Receptet gav middag till mig och Pappersgubben, lunchlåda till mig och 4 port till Lilla Skruttan...
Så här såg den färdiga rätten ut:
Susannes timjankyckling 4-5 port.
4 kycklingfileér
4 tomater
1 zuchini
färsk timjan
peppar
smör till formen

Susannes getostsås

1 bit getost
1 lättcreméfraiche
flytande honung efter smak

Smöra en ugnsform och värm ugnen till 200°C. Skiva fileérna, tomaten och zuchinin. Varva kyckling, timjan och grönsaker i formen. Sätt in i ugnen tills kycklingen är genomstekt. Servera med kokt potatis och getostsåsen. Getostsåsen gör man genom att värma upp cremefraichen och smula ned osten däri. Låt osten smälta och smaksätt med lite honung.

3 kommentarer:

  1. Tack för idag, det var trevligt som vanligt :)
    Haha, vilka härliga rosor Vendela har på kinderna på det första kortet..
    Kram

    SvaraRadera
  2. Wow, det ser jättegott ut! Måste testa!

    SvaraRadera
  3. Tack för i onsdags, var jättekul att ni kom! Fina bilder!

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!