tisdag 14 maj 2013

Vissa dagar...

Han den där Murphy och hans lag är verkligen inte mina polare. Särskilt inte igår... Dagen började bra. Jag och Lilleman bestämde oss för att baka det stora lasset kanelbullar. Mitt i baket tyckte Lilleman även att det var en god idé att baka lite matbröd, så vi satte en till deg medan bulldegen jäste. Mitt i allt jäsande, passade även vi på att jäsa ett tag. Vi gick ut i solen en stund. När jag kommer ut får jag syn på en stor hög med tussar av katthår och mitt i detta ligger vår katt Platons halsband.

Det krävdes inte många hjärnceller för att inse att vår katt varit i en fight. Efter nån timme kommer Platon hemlommande och jag ser då att han blöder på magen. Efter en noggrannare undersökning, hittar jag ett stort sår (ung som halva min handflata) som blivit helt skinnflått. Packar ihop mig, Lilleman och katten och åker direkt till djursjukhuset.

Det blev en massiv veterinärinsats på djursjukhuset. De har sytt ihop fyra sår, varav ett var rejält stort och skinnflått. Två av såren har fått dränage och alla såren skall tvättas med natriumkloridlösning två ggr per dag. Veterinären sa att om de inte hade vetat att vi hittat hårtussar efter den andra katten, hade de trott att han trasslat in sig och fastnat i taggtråd av såren att döma.

Nu ligger han med tratt på huvudet och vilar mestadels. Mattehjärtat gråter en skvätt, och hoppas på snabb återställning.

 

1 kommentar:

  1. Men fy, stackars liten! Hoppas han läker bra!

    Kram Rebecca

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!