onsdag 9 maj 2012

Man kan om man bara måste...

Det har sett ut som fan här hemma i ett par veckor nu. Det var leksaker över hela huset. Lego under varje hålfot. Smutsiga kläder över hela tvättstugan. Skor utdrällda över hela hallen. Dammåttor som blev attackerade av de rätt så mycket större dammkatterna (Det var en rätt ojämn kamp mellan råttorna och katterna, där störst gick ur fighten med seger). Handfaten var kleggiga efter små sandiga händer, som tvättat av sig efter utelek. Disken stod på hög i köket. Soffkuddarna har bytt inriktning och blivit mattor istället.

Sammanfattningsvis: KAOS

Men idag var det dags för styrelsemöte. Pappersgubben sitter nämligen med i styrelsen för samfälligheten här. Och idag insåg han att mötet skulle vara här ikväll. PANIK är något som snabbt infann sig, milt uttryckt.

Men nöden har ingen lag - det var bara att ta tag i skiten. Så jag och Pappersgubben slog på Bolibompa till barnen (Japp, man kan vara en bra förälder, även om man låter barnen titta på TV ibland). Sedan omfamnade vi varandra,  kavlade vi upp ärmarna, och sade: "Vi ses på andra sidan..."

Och nu sitter jag här i arbetsrummet. Mötet pågår fortfarande. Och huset är städat. Leksakerna är på sin plats. Soffkuddarna har återgått till sin normala verksamhet. Dammsugaren vann över både råttor och katter. Och handfatet är vitt igen. Och jag hann dessutom baka muffins till Pappersgubbens möte.

Jorråserrusåatt, lite hemmafrusdrag har man nog minsann...

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!