lördag 20 november 2010

Fotoböcker

Jag har ju en massa foton i datorn. Och då menar jag verkligen en massa. Hela 23652 st vid dags dato. Och jag älskar att fota. Innan vi skaffade barn, var det ofta våra katter, som stod modell - mer eller mindre frivilligt . Nu är det förstås barnen, som oftast hamnar i fokus. Men alla dessa foton ligger bara på datorn. Jag är kass på att framkalla mina foton.

Dessutom håller jag ju (när tiden numer tillåter) på med digital scrapbooking. Och jag har även där en uppsjö med alster. Som även de bara ligger i datorn.

Men nu tänkte jag göra slag i saken och framkalla en fotobok. Har inte gjort det tidigare, trots att konceptet funnits länge. Dels beror det på att jag sitter framför en Apple-dator med Mac OSX som operativsystem. Och många företag som gör fotoböcker på nätet, har inte mjukvara för Mac, bara för Windows. (Ett exempel är Fuji, som inte kan ta hjälp mig alls. De kan inte ens ta emot en CD med brända jpg-filer och göra en fotobok av det - illa!!!) Det beror även på att jag inte tagit mig i kragen/fått tummen ur/sparkat mig i rumpan/etc. Men nu ska det bli ändring!

Nu har jag scoutat runt lite på nätet och träffat på några ställen, som kan hantera andra operativsystem än Windows. Ett av dem är Pixopolis. De har något de kallar fri design, vilket skulle passa utmärkt för mina scrapbookingsidor.

Ett annat jag träffat på är Postfoto. Detta företag kom jag i kontakt med via bloggen. Och de har program för både Windows och Mac, vilket passar mig utmärkt. Därför blir de nu först ut att testas. Jag ska beställa en fotobok från dem nu innan jul, och det blir en i storlek A4 med hård pärm. Eftersom det dröjer några dagar innan jag har min fotobok hemma, så får jag sedan återkomma till en recension om vad jag tyckte om programmet för fotoboken, och även kvaliteten på bilderna, vilket är viktigt för mig.

Nu kommer bara den jobbiga biten - att välja ut vilka kort jag ska ha med…..Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

 1. Hej!
  fotoklok.se har också programvara för att göra fotoböcker till mac.

  Kan tipsa om du får en gratis fotobok om du bloggar om fotoklok.

  Dessutom har dom mycket snabb leveranstid.

  Tjing!

  SvaraRadera
 2. Låter som en helt underbar ide att samla allt det bästa i en "egen" fotobok ska nog nappa på din ide också!

  Men har du sett på min blogg att man kan vinna just sådan saker som fotobok el. canvastavlor för 300kr hos mig. Om du skyndar dig på så hinner du vara med för den pågår till sön 21/11 kl 23.59!!!

  Jag beställde en canvasfototavla av dem med min "små" barn o den blev jättefin o nu har jag en beställningslista av släkten, blir perfekta julklappar!

  Kramis från en som e me i O.O!
  <;D
  Ses!?

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!