tisdag 26 oktober 2010

You have to try everything once...

http://www.urkraft.nu/bilder/jenny_ajland_afrikansk_dans_Senegal4.png
Det är dags att komma igång med träningen på allvar igen nu när jobbet är säkrat. Och vi har det extra bra på vårt jobb, då vi har tillgång till en toppenfin träningsanläggning och flertalet olika pass precis på vårt arbetsområde. Och dessutom är det helt gratis! Jorrå, det är bra att jobba.

Först ut i träningsverkstan var ett pass med Afrodans, vilket jag körde idag. Hur det var? Spännande, roligt och frigörande - tre överraskningar i en liksom.

Spännande, eftersom det var helt nytt för mig. Rytmiskt och härliga afrikanska toner.

http://www.eemed.com/xmed/MeleahAfroBelly.jpgRoligt, eftersom man känner sig (och antagligen ser ut) som nån form av gorilla, vilken försöker se dansant ut. Och dessutom lärde jag mig nya begrepp idag. Till exempel rörelsen "ta på stövlarna", vilket är precis det man gör... Eller "gorillan", där man helt sonika lallar runt som en gorilla. Och så klart fick vi "spänna pilbågen" och "stöta med spättet". Jo, det är dans jag pratar om. Inget annat. Nej, det har inte med sovrummet att göra. Träning var det.

Frigörande, för det frigavs en massa mjölksyra i mina muskler under passets gång. Och jag har muskler på insidan av låret. I alla fall tror jag att det är muskler. De gör ont i alla fall... Halvvägs in i passet hade man faktiskt glömt bort att tänka på hur man ser ut, utan istället bra hänge sig åt rytmerna.

Om jag kommer dansa "gorillan" igen? You bet! Det var skitkul, och jag rekommenderar verkligen alla att testa detta. Var inte en fegis nu, våga släppa loss och skratta! Afro is the shit!!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Det ska jag absolut testa om jag ser något om det här. Allt som är roligt som ändå är träning är välkommet. Skönt sätt att röra sig på.

    SvaraRadera
  2. Jenny och jag testade ett sånt pass på Friskis. Jag tyckte inte alls om det. Rörelserna var roliga och musiken med, men musiken blev för enformig efter ett tag och det blev för mycket att hålla reda på med alla stegkombinationer. Så jag har inte gjort om det.

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!