Asiatisk torsk i ugn med knaprigt kokostäcke 4 port
400 g torsk eller annan vit fisk
1 burk kokosmjölk
3 msk pressad citron
1 fond du chef kyckling/kycklingbuljongtärning
1 tsk sambal olek
ca 0,5 tsk malen ingefära
ca 0,5 tsk curry
1 dl kokosflarn/kokosflingor
Sätt ugnen på 200°C. Häll upp kokosmjölk, citron, buljong, sambal olek, ingefära och curry i en kastrull. Värm så att allt blandas väl. Tag av kastrullen från plattan. Lägg fisken i en ugnsform och häll över såsen. Toppa fisken med kokosflarn, så att hela fisken täcks. Laga i ugn ca 35 min. Servera med broccoli/nykokta ärtor och basmatiris. Smaklig måltid!
Tips: Om du inte hittar kokosflarn i butiken, funkar det även bra med kokosflingor.
Läs även andra bloggares åsikter om matlagning, recept, mat, tips, fisk, fisk i ugn, torsk, asiatisk, middag, enkel middag, måltid
Fn vad det låter gott!
SvaraRaderaDet receptet lånar jag!
/Laila
Det här låter mumma! Det ska jag laga till ikväll :)
SvaraRadera/Jenny