tisdag 12 oktober 2010

Asiatisk torsk i ugn med knaprigt kokostäcke

Jag söker ständigt nya recept på fisk, och framför allt torsk (eller annan liknande vit fisk), som inte smakar så mycket i sig själv. Bäst blir torsk om den får lagas tillsammans med massa gott. Så häromdagen satt jag och funderade över middagen, och när det var dags att börja laga den, slängde jag ihop detta recept. Och det var verkligen gott. En perfekt vardagsrätt, då den är lätt att laga och går fort, men även en perfekt bjudrätt, då den smakar utsökt och ser riktigt färgglad ut.

Asiatisk torsk i ugn med knaprigt kokostäcke 4 port

400 g torsk eller annan vit fisk
1 burk kokosmjölk
3 msk pressad citron
1 fond du chef kyckling/kycklingbuljongtärning
1 tsk sambal olek
ca 0,5 tsk malen ingefära
ca 0,5 tsk curry
1 dl kokosflarn/kokosflingor

Sätt ugnen på 200°C. Häll upp kokosmjölk, citron, buljong, sambal olek, ingefära och curry i en kastrull. Värm så att allt blandas väl. Tag av kastrullen från plattan. Lägg fisken i en ugnsform och häll över såsen. Toppa fisken med kokosflarn, så att hela fisken täcks. Laga i ugn ca 35 min. Servera med broccoli/nykokta ärtor och basmatiris. Smaklig måltid!

Tips: Om du inte hittar kokosflarn i butiken, funkar det även bra med kokosflingor.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Fn vad det låter gott!
    Det receptet lånar jag!

    /Laila

    SvaraRadera
  2. Det här låter mumma! Det ska jag laga till ikväll :)
    /Jenny

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!