måndag 30 augusti 2010

Hur blir du mer miljövänlig hemma?

Det finns många sätt att bli mer miljövänlig hemma. Ett är att använda SÅPA istället för alla andra starka regöringsmedel som finns i dagligvaruhandeln. I början var jag väldigt skeptisk till såpa, men nu har jag kommit att älska det som rengöringsmedel.

Mina främsta tips på hur man kan använda såpa är:
 1. Blanda ut såpan med vatten och ha i en sprutflaska. Använd lite varstans som du vill rengöra, tex torka av köksbordet efter maten.
 2. Torka golven med såpa i vattnet. Fungerar alldeles utmärkt, och det luktar rent efteråt! Och gillar du inte vanliga såpadoften, finns det nu några fler dofter att välja på.
 3. Istället för att hålla på med starka och frätande Vanish, gnugga fläckarna på kläderna med lite koncentrerad såpa istället. Fungerar alldeles toppen för att ta bort bla fettfläckar.
 4. Använd Grummes diskmedel istället. Fungerar precis lika bra som Yes!
 5. Använd Grummes tvättmedel istället. Jag har alltid varit inbiten på Via, och inte hittat något som kan matcha den. Men Grummes tvättmedel klarar det - fungerar perfekt!
 6. Gör rent barnpoolen med såpa. Då kan du hälla ut det smutsiga vattnet direkt på gräsmattan, utan att skada naturen.
Ytterligare bra tips på vad du kan göra med såpa kan du hitta här.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. Håller helt med, är en hängiven såpafantast sedan många år tillbaka! Använder gulsåpa alt gulsåpa citron, luktar fantastiskt! Flytande grumme tvätt och skölj äppelblom är det enda tvättmedlet jag använder, och till vittvätt tillsätter jag bara deras blekmedel i pulverform. Underbara produkter! :)

  SvaraRadera
 2. Jag kör också stenhårt på såpa. Jag har till och med tvättat håret med det när det knep :D

  SvaraRadera
 3. Bra tipsat! Fin blogg du har!

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!