Igår fick Skruttan bestämma vad vi skulle äta till middag. Jag sa att det var dags för soppa, och hon fick bestämma vilken sorts soppa vi skulle ha. Hon svarade direkt: "Jag vill ha tomatsoppa!". Sagt och gjort, jag rotade i skåpen, och uppfann följande recept:
Susannes italienska tomatsoppa 5-6 port
2 pkt passerade tomater
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk balsamvinäger
1 dl vitt vin
2 msk hummerfond
2 msk kapris
1 burk ansjovis
färsk basilika
färsk timjan
cayenne peppar
paprikakrydda
svartpeppar
2 dl creme fraiche
mozzarella
Häll i oljan i en kastrull. Riv ned vitlöken och fräs den en stund. Häll på de passerade tomaterna. Lägg i buljongtärning, kapris och ansjovis skuren i bitar. Häll i balsamvinäger, vin och hummerfond. Krydda med basilika, timjan, cayennepappar, svartpeppar och paprikakrydda. Låt koka ca 5 minuter. Rör ut creme fraichen i soppan. Låt koka i ca 10 minuter. Häll upp i soppskålar och toppa med bitar av mozzarella. Färdigt att servera! Avnjutes gärna tillsammans med tapenade på nybakta kryddscones (recept kommer senare...).
Läs även andra bloggares åsikter om mat, matlagning, middag, soppa, tomat, tomatsopa, recept, foto, matblogg, italiensk, mozzarella
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!