fredag 12 mars 2010

Träning i hemmets lugna vrå

Förra helgen efter maginfluensa och allt satte Pappersgubben äntligen ihop min crosstrainer. Jag köpte ju den för en evighet sedan, men först saknades det delar, och sedan var det svårt att få tid över att sätta ihop allt. Men nu är den som sagt klar.

Och jag har självklart testat den. Och den är toppen! Mycket bra träning. Man kan verkligen lägga upp träningen på olika nivåer, beroende på vad som passar för stunden. I tisdags gick premiärturen. Och jag var slut efteråt! Igår körde jag "snabbpasset" som är på 20 minuter. Perfekt om man vill få en genomkröning, men inte hinner med en hel timmes träning. Nästa gång ska jag nog testa det långa programmet, som är kring timmen.

För er som inte vet vad en crosstrainer är - det är en träningsapparat som man "cyklar" på samtidigt som man håller i stavar. Lite som att cykla och gå med stavar samtidigt. Skillnaden mellan en cykel och crosstrainer är dessutom att den har en elliptisk rörelse som anses skonsammare mot knän etc. Den crosstrainer jag köpt kommer från Tvins och ser ut så här:
Och den gör nytta. Både för att få upp konditionen, shapa till figuren och öka muskelstyrkan. Toppenapparat - jag är så nöjd!Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Jag tycker om crosstrainer. Men dessvärre så rekommenderar de inte det när man är Gravid. Så jag får börja köra efter graviditeten. Nu har jag provat zumbla lite och de är faktiskt rickigt skoj :)

    SvaraRadera
  2. Knixie: Zumba verkar ju superkul! Kan tänka mig att det funkar bra på konditionen ;)

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!