tisdag 2 mars 2010

Tisdagstema: skrämmande

Veckans Tisdagstema är "skrämmande". Det finns en hel del som skrämmer mig. Att tiden går så fort. Att vara tvåbarnsmamma. Att något ska hända mina barn eller någon annan närstående. Och så lite mer "triviala" saker som höjder och ormar. Jag gillar inge höga höjder, men jag har klarat av att anpassa mig. Sakta men säkert. Jag har också en enorm ormfobi, och det är något jag jobbar mycket med. Framför allt eftersom vi ofta är ute i skärgården, och där i vårsolen gillar dessa små gynnare att ligga och pysa. Jag jobbar mig mot att minska min fobi för ormar, för att inte överföra den på mina barn. När jag var yngre, kunde jag inte se en orm på en bild ens. Och drömde jag mardrömmar, var det oftast en orm involverad. Men nu har jag kommit så långt, att jag kan se på dem - på ett behagligt avstånd - i ett terrarium. Men som sagt, på behagligt avstånd...

Därför får min tolkning denna vecka bestå av ett foto jag tog 2008 utanför vårt hus ute på ön. För att läsa mer om just den händelsen, kan ni kika här. Så varsågoda - en i mina ögon mycket skrämmande orm!

Klicka på bilden för att se en förstoring

Vill ni se fler "skrämmande" bilder? Kika här.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

11 kommentarer:

 1. Huvaligen - jag som har ormfobi!!

  SvaraRadera
 2. Ormar och kräldjur är en fasa för många. Jag passar mej också noga. Men är inte så rädd.
  Ha det gott. Lissen

  SvaraRadera
 3. Fobi har jag nog inte men håller mej på behörigt avstånd, dvs sticker hals över huvud om jag ser en;-)
  Ha det bra;-)

  SvaraRadera
 4. Ja för många är just ormar en skrämmande fobi. Och jag kan ju inte påstå att jag älskar ormar,lite otäckt..

  Ha en bra kväll med lilla familjen och utan ormar....

  SvaraRadera
 5. Bra jobbat av dig! Jag har lite samma grej med fästingar och nu när jag stött på några så är jag inte lika rädd längre. Tror jag lyckats förmedla det till Max också som tar det med ro när man måste plocka bort nån.
  Mickes mamma har ormfobi, och ja, Micke har det också :-)

  SvaraRadera
 6. Jaa en orm kan för vissa vara skrämmande, själv är jag inte ett dugg rädd för ormar, men däremot maniskt rädd för ALLT som flyger OCH spindlar...

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig blogg du har, man blir riktigt glad av att se den...

  SvaraRadera
 8. Ja, ormar de är otrevliga. Jag gillar inte dessa slingriga saker heller.
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 9. Tiden springer på så verkligt skrämmande, men att se en orm eller något annat obehagligt djur är visst skrämmande. Lycka till med din fobi som du kanske kan bemästra så småningom:)

  SvaraRadera
 10. Jaha, du tog också en orm till temat. Det ser ut som en svart snok. Jag har dock en giftig sak, en svart huggorm från Väddö:-)

  SvaraRadera
 11. Ja fy, ormar är verkligen skrämmande! Snuskiga saker i mitt tycke som förpestar somrarna bara med sin blotta existens... Bakom glas kan de som sagt få vara ;)

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!