torsdag 25 februari 2010

Lilleman 8 månader

Jag jobbar för att komma ikapp med Lillemans utveckling. Det går ju så himla fort med andra barnet. Helt plötsligt står man där, och killen har kommit i målbrottet och åker moppe. Men dit är det ett tag kvar än...

Den 20/1 -10 bidde i alla fall lillkillen 8 månader. Han är fortfarande en gladlynt liten fis, och har nästan alltid nära till ett skratt. Vi börjar få ordning på pottrutinerna. Lilleman brukar oftast sitta en stund på pottan efter de större måltiderna, och i stort sett varje gång ligger där ett lass, när han är klar.

Mat är fortfarande en favorit, och han äter det mesta. Nu brukar han amma när han vaknar. Därefter äter han en portion gröt till frukost. Vid lunch har vi prövat oss fram lite. Ibland ammar han. Ibland äter han gröt. Ibland äter han en portion mat. På eftermiddagen tuttar han till mellis. Vid middagen äter han sedan en hel portion mat, och slutligen ammar han innan han sover.

Lilleman är en liten sömntuta. Han brukar vakna kring 7 på morgonen (ibland sover han tom till 7:30). Som tidigare sover han en snutt på förmiddagen Därefter sover han en längre stund på eftermiddagen någon gång efter lunch. Lilleman har varit mycket förkyld senaste tiden, och sover då lite sämre. Men överlag sover han bra.

Lillkillen växer också, dock tar han det lite lugnt på den fronten och håller igen lite... Vid 8-månaderskollen vägde han 7690 g och var 67 cm lång. Nu används i stort sett bara storlek 68.

Nya vyer har visat sig för Lilleman, då han nu ålar för fullt. Han sätter fötterna i golvet och skjuter ifrån, samtidigt som han drar sig fram med armarna. Ibland går han upp lite halvt på knä. Han gillar att "jaga" saker, framförallt Skruttans dansande hamster. Hon ställer den på golvet en bit framför Lilleman. Han ålar fram och nuddar den. Hon flyttar den då ytterligare lite längre bort. Och Lilleman ålar vidare för att ta den.

Senaste framstegen till och med 20/1 -10
28/12 Tand 3 visar sig (vänstra övre framtanden)
29/12 Försöker ställa sig upp i mammas knä. Lyckas nästan helt själv.
31/12 Tar sig fram genom att krypa/åla med benen. Armarna är ännu inte med och han kommer inte så långt.
15/1 Kryper/ålar och tar sig fram målmedvetet och långa sträckor.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

  1. Ja, ibland undrar man var tiden tar vägen! De växer så fort!:-)
    Du har en jättefin blogg och det var jätteroligt att läsa om din stooora familj!:-D
    Ha en trevlig dag!:-)

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!