tisdag 26 januari 2010

Har jag missat nåt?

När jag var i tonåren, var det töntigt att ha mössa. Hur kallt det än var. Därför gick jag oftast mösslös, och frös som tusan. Men jag var cool. Och korkad. Och fick alltid ont i öronen. För några år sedan, när syster Mini-Me var i början av sina tonår, var det trendigt med mössa. Man var cool. Alla hade mössa. Kille som tjej. Alla var varma och coola på samma gång. Och jag var så nöjd. Ibland kan trendigt verkligen vara bra!

Idag tog min dagliga promenad med Lilleman efter att vi lämnat Skruttan på dagis. Det är -10°C ute. Det är kallt. Svinkallt. Det är frysa-arslet-av-sig-kallt. På vägen möter jag tre tonåringar på väg till plugget. En tjej och två killar. De har minst 10-15 minuters gångväg. I 10 minusgrader. Dvs rumpdomningsvarning. Öronvärksvarning. Alla tre ungdomar hade något gemensamt. De saknade mössa.

Så nu undrar jag - har jag missat något? Har det återigen blivit töntigt med mössa? Vem f-n kläckte den käcka idén?

aka gaggiga gnällkärringen, som för övrigt var korkad nog att gå på promenad utan termobrallor, och nu gnuggar liv i sina lår...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

8 kommentarer:

 1. Det borde alltid vara mode med mössa i kalla Sverige. I Sydney i Australien är det mode att ha mössa året om. Så fort det är kallare än +20 °C börjar folk dra på sig sina stickade luvor. Det ser ganska komiskt ut.

  SvaraRadera
 2. Sus: Det tål att sägas flera gånger ;)

  SvaraRadera
 3. Det där med mössa har jag också funderat länge på. Länge trodde jag att det bara var tjejer som vägrade mössa för att förstörde frisyren men om även killar kör utan känns som det är på väg åt fel håll
  /Fredrik N, ännu äldre än dig
  PS skitsnygg bild, den lilla under lite om mig... DS

  SvaraRadera
 4. hej hej. Länge sedan jag lämnade en kommentar nu, men jag är ju en flitig besökare...=) Hoppas allt är bra?

  massa kramar/ Erica

  http://erica.myshowroom.se

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!