måndag 7 december 2009

Vissa dagar är allt bara fel...

Småbarn är söta. Framför allt när de sover. När de inte sover ser saken lite annorlunda ut. Som i natt. Lilleman vakande urton gånger av att han spottat ut nappen. Varje gång fick en av oss plocka upp honom, och vyssja honom till sömns i famnen igen. Tillslut somnade han ordentligt.

Då var det Skruttans tur. Hon vaknade alldeles förtvivlad av att ha drömt mardrömmar, och kunde inte sova vidare i sitt rum. Ner med Skrutt i sängen, be en bön att hon inte väcker Lilleman, och försöka somna om. Efter ett tag vaknar Pappersgubben av att Skruttan försöker buffa ut honom ur sängen a la gökunge. Och hon har snott hans täcke.

Men vi somnar tappert (läs dödströtta) om. Plötsligt börjar tösen gråta. I sömnen. Hon drömmer igen. Och vi försöker trösta... Då gnyr Lilleman till. Utmattningens rand är nära! Då bestämmer sig Skruttan för att hon vill gå upp och Lilleman för att han är hungrig. Jag matar, och Pappersgubben tar med sitt täcke till Skruttans rum och försöker däcka där, medan hon hoppar runt på honom. Lilleman har vettet att somna om efter tuttningen. Och jag slumrar till. Byter sedan av med Pappersgubben. Han läger sig i vår säng. Jag lägger mig på Skruttans stenhårda golv med ett täcke över mig - snacka om nedköp! Men jag somnar. Medan Skruttan läser saga för mig.

Tillslut tar vi oss alla upp ur sängen. Pappersgubben åker till jobbet - flera timmar sen. Jag gör iordning mig och barnen, äter frukost, borstar tänderna etc. Vi ska åka och leka hos Magda. Lite senare än vanligt är vi i alla fall fit for fight. Jag plockar ihop vagn etc och ska gå ut med den till bilen. Allt är redo för avfärd.

Men var är bilnyckeln? Jo, det kan jag tala om - i Pappersgubbens ficka på andra sidan stan!

En underbar start på denna dag!!! *går och häller i mig en Treo*Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

  1. Som jag sa: Vissa dagar känns det bara som om ens liv är ett enda stort skämt. Det KAN liksom inte vara sant...

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!