söndag 13 december 2009

Mycket kalorier i jul?

Det kan lätt bli för lite för mycket av det goda till jul. Då kan den här listan med kaloriregler vara bra att ta till...
 1. Det som du äter, när ingen ser, det har inga kalorier 
- enligt den kända PR-devisen - syns du inte, så finns du inte.
 2. När du dricker en lättdryck tillsammans med en chokladkaka, kommer kalorierna i chokladkakan att bli nollade av lättdrycken - matematikens första huvudsats: +1 – 1 = 0.
 3. När du äter tillsammans med andra, räknas bara de kalorier, som du äter mer än dem 
- allt är relativt – enligt Nobelpristagaren Albert Einstein, 1905. Och han brukade inte ha fel.
 4. Mat som intas för medicinskt ändamål, som t.ex. varm choklad, rödvin, whisky, räknas aldrig. Är du det minsta tveksam - fråga din läkare.
 5. Ju mer du fetar upp dem, som till vardags finns runt dig, desto smalare verkar du själv - Einsteins relativitetsteori igen, tänk bara vad mycket den kan förutsäga!
 6. Mat (t.ex. popcorn, jordnötter, läskedryck, choklad och karameller) som intas som en del av underhållningen, när du ser på film eller hör på musik, innehåller inte kalorier eftersom den inte intas såsom föda, utan som en del av underhållningen - enligt Svensk Film- och Musikindustri AB.
 7. Kakor innehåller inte något fett, om du bryter dem och intar bit för bit, eftersom fettet förångas när kakorna bryts. 
Tänk bara på att göra det inomhus, ute i kylan förångas fettet dåligt!
 8. Allt som slickas från knivar, skedar eller annat när du lagar mat, innehåller inte kalorier, eftersom de är ett led i matberedningen. Var bara försiktig när du slickar knivar - blod innehåller kalorier!
 9. Mat med samma färg har samma kaloriinnehåll t.ex. gult äpple och ostkaka, tomater och jordgubbssylt. 
Kalorierna sitter i färgen på maten och här gäller "lägsta värdets princip", en regel enligt svenska bokföringslagen.
 10. Mat som är fryst innehåller inte kalorier, eftersom kalorier är en värmeenhet - också fysik, tänk vad mycket vetenskapen har att lära oss....


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. Hahaha, gilalr verkligen detta tänkande. Gjorde med en gång att jag behöver inte tänka på dessa kalorier nu till jul ;-)

  SvaraRadera
 2. En lista att ta vara på så här i juletider ;-)

  SvaraRadera
 3. Haha, den listan ska jag leva efter tror jag!!

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!