torsdag 3 december 2009

Lillemans namnfest

I söndags den 29/11 firade vi tillsammans med våra nära och kära Lilleman med en namnfest. Vi bjöd många. Tänkte att det nog är en hel del som faller ifrån så här i influensatider. Och så har jag ju rätt stoooor familj också. Men inte många föll ifrån. De flesta kom. Och vi fick fullt hus. Tokfullt. Ca 40 vuxna och 15 barn. Men desto mer kärlek till Lillemannen! Som tur var har vi underbart goa grannar, vilka lånade ut både stolar och bord till oss.

Vi tog oss inte bara vatten över huvudet när det gäller antal gäster. Näerrå, vi tyckte även att vi skulle laga allt själva. Så det gjorde vi. Till lunch bjöd vi på två olika sorters smörgåstårta - helt hemstampade. När det sedan var dags för fika, var även allt till hembakt. Fast lingonpepparkakan la jag ut på entreprenad. Till snälla Magda. Och pepparkakorna slank liksom ned i kärran när vi var på ICA Maxi i lördags...

Vi hade en liten ceremoni, där vi presenterade Lillamans faddrar - Magda och Pappersgubbens ena kusin; Bollnäsmannen. Bollnäsmannen var tyvärr bortrest (i Thailand, så inte var det vidare synd om honom...), men han skickade en liten filmsnutt med en presentation av sig själv. Den visade vi, med ett intro från Gudfadern. Sedan fick Magda svära en ed skriven av Lilleman (läs Pappersgubben), där hon lovade att köpa en Ferrari till Lillemans mamma när Lillemannen fyller 18 år. Jorrå, jag hörde det högt och tydligt. Precis så sa hon! Och som tack för det, fick hon ett fadderbevis av oss. Efter det sjöng min underbara syster Mini-Me en av mig önskad sång - "Nu har det landat en ängel" av Niklas Strömstedt (med lite modifierad text då förstås...). En helt underbar sång så perfekt framförd a capella av syster min! Vackert är bara förnamnet - och visst kunde man ana sig till både en och två tårar i min ögonvrå (läs Susanne bölade ).

För att summera hela dagen - stressigt, roligt, underhållande, kärleksfullt och toppen!

Här kommer lite foton (tack för fotograferingen Magda!) - klicka på dem om du vill se en förstoring:

5 kommentarer:

 1. Vilken härlig namngivningsfest ni verkar ha haft! Läckert bjudbord också! Gillar även din julpimpade blogg! Verklig julstämning!

  SvaraRadera
 2. Hej, jag har en tävling i min blogg, där man vinner 3 valfria nappar med valfri text på. I samarbete med namnnappen.se
  Var med du också! kram Stine

  SvaraRadera
 3. Perfekt fest! Mina barn är döpta, men mest för traditionen. Vill de gå ur kyrkan så har de ju möjlighet till det. Jag kanske skulle göra annorlunda idag..

  SvaraRadera
 4. Vilka fina bilder. Maten och fikat ser jättegott ut. Lilleman är bedårande. :D
  Jag är barnvälsignad, inte barndöpt och inte namngivningscermoni.
  Det är bra att det finns något för alla och att barnen inte "måste" döpas.

  SvaraRadera
 5. Hmmm, nu tror jag att du tittat för djupt ner i glöggflaskan... Jag har inte alls samma minne av den där eden ;-)

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!