måndag 16 november 2009

I swear...

Ibland slinker de ur mig. De där orden. Som man inte ska säga framför barnen. Men som man glatt kan skriva i bloggen. För läsa, det kan de inte än, de små liven. Vilka ord jag pratar om?
Här kommer några: Fan, skit, jävlar, satan... *avreagerar mig*

De orden försöker vi att inte säga här hemma. När jag fyllde år, fick jag en sparbössa av syster Mini-Me. Så snällt att hon tänker på min ekonomi, tänker ni. Nähä, det var visst inte till den typen av sparande... I denna fina, lilla bössa ska vi nämligen lägga en krona för varje svordom, som undslipper oss framför barnen. Pengarna skall sedan läggas på gemensam resa för familjen. Gissa om jag kommer att bekosta hela den resan...

Och Pappersgubben räknar glatt på. Jag bad honom säga till när jag var uppe i hundralappen. Ingen idé att hålla på med småslantar. Och nu i helgen passerade jag den gränsen. Pappersgubben himself är uppe i dryga 40 kr. Fattar inte hur han gör...

Pga detta fastande jag och Pappersgubben i helgen i en diskussion kring vad som är svordomar. Vi hade lite olika åsikter kan man säga. Jag tycker inte att "fanders", "jädrar" eller "fanken" är svordomar. Men det tycker han. Enligt honom funkar dock "jäsikens" väldigt bra. Och det säger man ju helt naturligt... eller inte... Men vi var överens om att man får säga "FN". Men det känns ju också lite knäppt att använda Förenta Nationerna som svordom...

Nu är jag nyfiken på era svordomar. Vilka är era favoriter? Var drar ni gränsen inför små barn? Och har ni några härlig tillåtna svordomar, jag kan ta till när jag slagit i stortån i sänggaveln?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

9 kommentarer:

 1. Fröken på dagis säger morr när hon blir arg. Det ska jag ta efter.

  Jag törs knappt skriva vad som slinker ur mig när jag slår i lilltån i sänggaveln. Fuck. Väldigt charmigt.

  Det är verkligen olika vad man tillåter i olika familjer vad det gäller svordomar. Det märker jag på min 9-åring och hans kompisar. En del svär en hel del. Jag säger alltid till. Här hemma svär vi inte.

  (Fast ibland slinker det ju bara ur en när man blir riktigt arg.)

  SvaraRadera
 2. Jag gillar: SHIT-akesvamp. Det blir en ganska rumsren svordom... Bara man betonar på rätt ställen.

  SvaraRadera
 3. Jag vill inte att min son ska börja svära, för det låter så fult och grovt när små barn säger fula ord tycker jag. Håller väl med dig om vad som definieras som svordomar, fanken låter ju inte så illa.

  Att svära är en dålig vana som man kan göra sig av med om man tränar, Tycker dock det är mer okej att svära om man slår sig illa eller är riktigt riktigt arg, men inte i själva vardagspratet så att säga.

  SvaraRadera
 4. Hejsan! Ville bara säga att du har en jättefin blogg! Gillar den mittersta bilden på din header, jättefin!

  Hur mår du? =)

  SvaraRadera
 5. Här hemma har det uppfunnits en del svordomar under åren. Har ju sex barn och det är inte helt kul om de ska springa runt och vara fula i munnen.

  Vi säger bland annat Gargamel, Belsebubs rumpbyxor, Möggel, Attans Rhubarbs och sv någon konstig anledning använder barnen SAAB som ett svärord?

  Ha en go kväll!

  SvaraRadera
 6. Hej, hittade hit genom tjejbloggen. Här hemma används orden fanta och gävle friskt av minderåriga. Dottern som är 14 anser inte att jäklar är en svordom men det gör jag.

  SvaraRadera
 7. Tack för alla härliga tips. Min personliga favorit blev genast SHIT-akesvamp och Belsebubs rumpbyxor :D. Ska öva in dem så att de kommer mer spontant vid nästa tåkrock ;)

  SvaraRadera
 8. Jag svär ganska lite för det svors aldrig i mitt barndomshem. Visst är det härligt att få musta på språket.

  Tåstukning- absolut!!!
  Stressig morgon när allt bara knölar ihop sig- absolut!!!
  Om man är riktigt arg (men inte på sina barn) absolut!!!

  Kort starkt och känrfullt. Det gör gott!

  SvaraRadera
 9. Hade en period då jag sasade stenhårt på pensionärsuttrycket "förbannelse". Det gick väl inte så bra måste jag erkänna, då jag nu är tillbaka i svordomsträsket igen.

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!