torsdag 15 oktober 2009

Susannes solskenssoppa

Här kommer ett recept på min variant av morotssoppa. Eftersom den får en sådan vacker färg av både morötter, apelsin och linser, kallar jag den Susannes solskenssoppa. Perfekt att värma sig med så här på hösten. Och du, missa inte tipset nedan om du har små bebisar hemma!

Susannes solskenssoppa 5-6 port.

1 lök
4 stora morötter
2 stora potatisar
ca 2 cm ingefära
1 dl röda linser
1 L vatten
2 apelsiner
2 dl turkisk yoghurt
salt & peppar

1 pkt fetaost
rostade pumpafrön

Riv potatis och morötter grovt. Strimla löken. Riv ingefäran. Fräs alltsammans i en stor kastrull med lite smör tills grönsakerna blivit lite mjuka. Häll på vattnet och linserna. Krydda. Koka soppan tills grönsakerna blivit helt mjuka. Mixa soppan slät med en stavmixer. Pressa apelsinerna. Häll i saft och fruktkött från apelsinerna. Häll i yoghurten. Rör runt. Rosta pumpafröna i en varm stekpanna (utan smör el dyl). Tärna fetaosten. Servera soppan i soppskålar toppad med pumpafrön och fetaost.

Tips: Om du samtidigt har ett barn under 1 år och vill göra puré - salta inte förrän allra sist. Då kan du ta ut en mängd puré/soppa till bebisen innan du saltar. Går utmärkt att frysa in och ha till ett senare tillfälle också. Skulle barnet vara känslig för linser eller lök, så kan du utesluta dem.

Här kan du hitta ytterligare en variant på morotssoppa av undertecknad -> Morotssoppa



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Den här soppan måste jag prova! Perfekt med linser i så den blir lite mer matig, och pumpakärnor är ju sååå gott!

    SvaraRadera
  2. såg supergott ut, älskar morötter äter minst en om dagen.

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!