Susannes kalvfärsgryta 4 port

400 g kalvfärs
1/2 lök
1/2 zucchini
2 morötter
1 burk kantareller (inkl spad)
1 mörk oxköttsbuljongtärning
3 tsk kapris
1 dl rött matlagningsvin
1 dl grädde
1 dl turkisk yoghurt
Skala och skär slantar av morötterna. Tärna zucchinin. Finhacka löken. Fräs färsen tillsammans med morötterna i en stekpanna. När morötterna blivit lite mjuka, lägg i lök och zucchini. Häll ned kantareller och dess spad. Lägg i buljongtärningen och lös upp den i spadet. Låt alltsammans puttra ca 5 minuter. Häll i vinet och höj värmen på plattan. Reducera ned vätskan, så att alla smaker tränger in i grönsakerna och köttet. Sänk värmen. Lägg i kapris, grädde och yoghurt. Låt puttra ihop ytterligare 10 minuter. Servera med quinoa/bulgur (se nedan) och grönsaker. Smaklig måltid!
Tips! Ett nyttigt och gott alternativ till tex ris och potatis är att göra quinoa/bulgurblandning. Det gör man enkelt genom att koka grov bulgur och quinoa tillsammans. Ett typiskt recept ser ut så här: 1 del quinoa, 1 del bulgur och 2 delar vatten. Koka tills vattnet är borta - precis som du kokar ris. Fast det går mycket fortare än att koka ris. Klart att servera!

Läs även andra bloggares åsikter om mat, matlagning, recept, foto, middag, kalvfärs, gryta, bulgur, quinoa
Vilket mumsigt recept på gryta! Måste jag prova! Och spännande med kapris i!
SvaraRadera