onsdag 21 oktober 2009

Lilleman 5 månader

Lillkillen växer så det knakar. Och utvecklas i samma takt. Han har en härlig personlighet, som visar sig mer och mer. Han gillar att umgås med andra människor - barn som vuxna. Och han har alltid nära till ett skratt. När uttrycket "en glad liten skit" myntades, måste det ha varit Lilleman man tänkte på .

Lilleman har en tid fått sitta med oss vid matbordet. Han har noga studerat mig, när jag tar en tugga och stoppar i munnen. Han följer den noga med blicken - från tallrik till mun. Han har därför fått smaka på annat än tuttmjölk - både potatis, morot och majskrok. Första tuggan såg han lite konfunderad ut, men sedan fattade han grejen fort.

Vad gäller sömnen, så har han fått lite mer struktur på den. Han sover fortfarande gott om natten - ca 11 timmar i streck. Och på dagen sover han alltid en lur på morgonen, en lur efter lunch och slutligen en lur strax före middagstid.

Första ordentliga förkylningen har han också hunnit få. Och det bidde en liten pärs för killen. Mycket snor,och ingenstans att göra sig av med det... Näsdroppar hjälpte för stunden, men det bästa var att tutta honom. Det rensar gångarna ordentligt.

Lilleman har också vuxit ett bra snäpp sedan sist. Han väger nu 6610 gram och är 63,5 cm lång. Vilket betyder att en del bodies i storlek 62 börjar bli för små, och vi använder mestadels kombinationsstorleken 62/68.

Här är några av senaste månadens framsteg:
21/9 Jobbar sig upp i krypställning. Lyckas ej komma upp på knä, men får i fötterna i golvet. Rätar i denna position ut benen och skjuter ifrån.
22/9 Säger "ooääämummam"
23/9 Häver sig upp på raka armar, när han ligger på mage.
27/9 Gnager febrilt på tuggleksaken "Tummen" - tänder på G?
28/9 Lyckas föra in stortån i munnen.
30/9 Ställer sig upp i krypställning med knäna i den här gången och nästan helt uppe. Övar ofta på att få upp knäna genom att ligga ned med överkroppen och föra knäna mot magen. Har inte lyckats några fler gånger med att få upp knäna än så länge.
5/10 Första tanden
12/10 Andra tanden
17/10 Första smakisen - mosad potatis och smör. Är intresserad av maten. Tuggan åker in och ut lite grann, innan den kommer ned i magen.
19/10 Får smaka majskrokar - tokdiggar!
20/10 Smakis - mosad morot med smör. Gillas och nu har han dessutom fattat galoppen och gapar när tuggan kommer.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

3 kommentarer:

  1. Så söt lillkille. GRATTIS på 5 mån dagen

    SvaraRadera
  2. Åh vad kul att han gillar maten redan! Kanske lägger du oxå upp lite roliga recept snart ;-)

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!