måndag 19 oktober 2009

Grov Lingonlimpa

Det här är en limpa, som är väldigt enkel att slänga ihop. Och den är både snabbtillverkad och lättarbetad. Alltså inget jäsande och knådande . Detta recept kommer ursprungligen från ICA, men jag har gjort om ingredienserna, då jag hade annat hemma än vad som ingick i ursprungsreceptet. Här kommer mitt recept:

Grov Lingonlimpa 1 limpa

5 dl vetemjöl
2 dl grahamfullkornsmjöl
1 dl solrosfrön
3/4 dl krossade linfrön
1/2 dl bovetekross
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl turkisk yoghurt
1 dl lingon

Smöra en ca 1,5 liter stor brödform. Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke. Tillsätt yoghurt och lingon. Arbeta ihop degen till en jämn massa med elvisp med degkrokar. Häll över degen i formen. Grädda i ugnen, 175°C, i 70 minuter. Avnjut ljummen med en kopp te.

Tips! Det går utmärkt att frysa brödet. Jag brukar dela upp brödet i mindre delar, så att det inte hinner bli för torrt innan det äts upp. Om man saknar lingon, kan man ta 1 dl lingonsylt istället.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

  1. hej

    fin och underbar blogg du har..

    ha en trevlig kväll!

    SvaraRadera
  2. Spännande, det måste jag prova! Jag brukar göra en annan variant av sånt bröd, men det är kul med variation. :)

    SvaraRadera
  3. Ett mycket bra recept, rekommenderas starkt!

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!