Nyttiga hallonmuffins ca 20st

3 dl siktat dinkelmöl
1 dl grahamsmjöl
2 dl dinkelflingor/gryn
2 msk vetekli
2 msk bovetekross
3 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
3/4 dl flytande honung
1 dl olja
4 dl vaniljyoghurt/fil
2 msk pressad citron
2 ägg
3 dl (frysta) hallon
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt allt återstående utom hallonen och vispa till en smet. Häll i hallonen och rör om utan att krossa hallonen för mycket. Häll upp smeten i formar och grädda i ugn, 200°C, i ca 20 minuter. Tag ut och låt svalna på ett galler. Avnjut till fikat, eller varför inte som ett nyttigt mellanmål?

Läs även andra bloggares åsikter om mat, recept, baka, bak, muffins, nyttigt, matlagning, bakning, hallonmuffins
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!