tisdag 29 september 2009

Lilleman 4 månader

Månaderna springer förbi oss. Vips är vi framme vid slutet av september, och Lilleman har nu hunnit bli 4 månader. Han är fortfarande en mycket glad kille, som skrattar åt minsta lilla leende. Han gillar att lyssna på barnvisor, och "sjunger" gärna med. Allt Lilleman får tag på, hamnar utan pardon rätt i munnen. Och det tuggas frenetiskt. Ofta gnager han på sina egna händer, och ibland slinker tummen in och snuttas på. Lilleman har nu börjat med de större napparna som är från 4 månader. På Esska-napparna har han upptäckt att det finns ett hål, där man kan sticka in tummen - och du suga på både tumme och napp samtidigt! Smart kille, fast mamma är inte lika förtjust i denna upptäckt - napp räcker - tummen kan vi hålla utanför det hela tycker jag...

Sover gott gör Lilleman fotfarande, och håller sig kring 11 timmar sömn på raken per natt - utan nattuttning. Han gillar att sova i vagnen, och sover väldigt gott utomhus i vagnen. När vi lämnat Skruttan på dagis, tar jag och Lilleman en promenad med vagnen, och han däckar alltid. Och fortsätter gärna sova även när vi kommit hem.

Lillkillen fortsätter att växa, och väger nu 6060 gram och är 60.6 cm lång. Alla 56-bodiesar är nu undanlagda och storlek 62/68 dominerar.

Lilleman har förstås gjort en massa nya framsteg denna månad. Här är några:
5/9-09 Hittar fötterna och greppar om benen.
6/9-09 Greppar om fötterna och för dem mot ansiktet. Ligger gärna och jollrar medan han leker med fötterna.
13/9-09 Vänder sig från mage till rygg.
17/9-09 Säger "mamama" och "mumumum"
17/9-09 Snurrar åt alla möjliga håll och hamnar ofta utanför filten på golvet.
18/9-09 Sitter i barnstolLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Det är helt sjukt vad fort tiden går :-o Vad duktig du är som skriver upp alla framsteg

  SvaraRadera
 2. Grattis på månadsdagen men herregud va tiden rusar iväg.
  Låg inte han i din mage alldeless nyss.

  SvaraRadera
 3. vilken fin blogg, superfin! min son är född 23 maj, när är din son född? kram stine

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!