söndag 13 september 2009

Att släppa måstena

Hemmet borde städas. Smutsig disk står på bänken. Alla lakan skall bytas. Ungarna ska badas. Över golvet ligger ett minfält av leksaker. I tvättstugan är korgarna fulla av smutstvätt. Jag borde städa.

Men jag lägger måstena åt sidan idag. Passar på att njuta av tiden. Tiden med mina barn. Det viktigaste av allt. Kryper upp i soffan. Tar Lilleman i famnen. Kramas. Pussas. Busar. Bara är. Tillsammans. Pratar med Skruttan. Leker med i hennes rollekar. Skrattar med henne. Spontankramas.

En stund står tiden still. Mitt sinne ler. Lyckan inombords går inte att hålla tillbaka. Jag skrattar. Och inser att jag älskar mitt liv!



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

  1. Jag gör som du gör, lägger mina måsten åt sidan. Ibland måste man se andra göra det för att självgöra det. Hoppas att ni fick en mysig söndag em/kväll

    SvaraRadera
  2. Lovely!
    Jag borde göra det mer ofta..

    SvaraRadera
  3. Ett liv fullt av måsten slutar ofta med ett enda, borde ha gjort! Visst är det skönt att få lägga alla måsten åt sidan ett tag. För min egen del finns det ingen att leka med i min åldersgrupp. Folk verkar tro att ju mindre tid de ägnar sig åt lek desto bättre människor blir de. Men att våga vara sig själv, utan mask, föreställningar och yttre måsten kräver mod.

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!