fredag 28 augusti 2009

Byt upp dig

Nu har vi bytt upp oss. Slagit ett slag för Moder natur och vår jord. Igår bytte vi nämligen elleverantör. Hua, tänker ni nog, vilket jobb att kolla in vilka, som är billigast. Men tji, så gjorde inte vi. Vi har hela tiden haft Vattenfall. Hyfsat billiga och det har funkat bra. Men nu var det dags att ta miljötänkandet ett steg längre. Jag vill inte ha el från icke-förnybara källor. Men, säger ni, Vattenfall erbjuder ju el från vind och vatten. Men tji, säger jag, de erbjuder också el från icke-förnybara källor. Och ett sådant företag vill jag inte längre sponsra. Jag betalar hellre lite mer till ett företag, som endast säljer el från förnybara källor (vind och vatten). Så därför har vi nu bytt upp oss. Till en elleverantör, som motsvarar våra krav på miljötänk. Och då fanns det ett bolag, som passade oss perfekt - Telge Energi. Telge Energi är "Bra-Miljöval"-märkta av Naturskyddsföreningen, och levererar endast el från vind och vatten.

Foto: Fredrik Schlyter/Johnér från Naturskyddsföreningens hemsida

Så gör som oss du med - byt upp dig till en elleverantör som bara levererar el från förnybara källor - dina barn och barnbarn kommer att tacka dig! Och om du inte vill ta steget fullt ut, byt i alla fall till el från vind och vatten inom samma bolag. Alla kan påverka jordens framtid på ett eller annat sätt - välj rätt sätt!Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. Hallå, hallå...Ledsen att göra dig besviken men jag har från säkra källor hört att det idag är omöjligt för en elleverantör att utlova att all deras el kommer från förnyelsebara källor på grund av ett elföretag idag inte kan gå runt enbart på den formen av energi. Men de gör säkert ett gott försök. //Maria

  SvaraRadera
 2. Helt rätt tänkt, precis vad jag tänkte på när vi valde nytt elbolag inför flytten.

  SvaraRadera
 3. @Anonym:
  Vattenkraften står för 50% av landets elförbrukning. Exakt hur skulle det vara otillräckligt....?

  Sen finns det ju givetvis andra nackdelar med vattenkraft, typ att ekosystem påverkas dramatiskt och att laxen inte kan skutta uppför älvarna i Norrland. Men hellre det än kolkraft inköpt från Polen.

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!