fredag 24 juli 2009

Vissa dagar och andra dagar

Vissa dagar känner man sig som den optimala morsan. Livet leker. Barnen är två små änglar med glorior på sne'. Urgulliga och toppensnälla. Som mamma känner man sig som Bree Van De Kamp-Hodge. Man klarar biffen liksom, och tar hand om söndagssteken på en gång. Allt är tipptopp hemma. All disk är ren. Golvet är dammsuget. Morsan har fått lite egentid. Hunnit dricka lite te i lugn och ro. Kort sagt - man är på topp!

Och så finns det andra dagar. Dagar då allt är uppochned. Inget stämmer. Migränen ligger och lurar. Bomben tickar. Man riktigt hör hur det fräser om den korta stubinen. Änglarna har tappat sina glorior helt och hornen visar sig. Biffen skiter sig rejält och steken är inte ens påtänkt. Disken är högre än leksakstornen. På golvet yr dammråttor av gigantiska mått. Och inget kan man/orkar man göra åt det. Kort sagt - man är s-l-u-t!

Gissa vilken dag jag hade idag? En hint kan vara att jag inte sett röken av någon gloria....Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Då kan jag gissa att biffen ej var lätt att ha och göra med idag!?

  SvaraRadera
 2. Ibland är det jobbigt.
  Ibland är det faktiskt förjävligt.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Haha, här ser vi sällan sådana dagar då allt är tiptopp. Men idag var vi nära iaf ;-) Vilket innebär att inget barn behövde gnälla mer än nån minut innan de fick assistans av sin mamma, att mamma inte fick ett enda nervöst sammanbrott och att diskhögen inte växte utan snarare var konstant medelhög :-)

  SvaraRadera
 4. Så är det för dom flesta. Men efter en jobbig dag lär man nog uppskatta de bättre dagarna ännu mer :)

  SvaraRadera
 5. Ting: Word!

  Magda: nåja, jag vet nog hur städat det är hemma hos er - ser alltid toppen ut ju :) Skönt att du undkom det nervösa sammanbrottet ;)

  Viola: Ja, tack och lov är ju barnen även underbara och kärleken till dem gör att man orkar med hur mycket som helst

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!