måndag 20 juli 2009

Lilleman 2 månader

Tiden fullkomligt springer iväg, när man är tvåbarnsmorsa. Den springer så fort att Lilleman nu hunnit bli två månader. Han är fotfarande en snäll kille, som sover gott om natten och är lugn och trygg. Och så fort han får ögonkontakt med en person, skrattar han ljudligt och med ett stort smile på läpparna. Han är nu uppe i 4950 gram och är 57 cm lång. En del av de minsta bodysarna har han nu växt ur... Han börjar också så sakta få lite rutiner, framför allt på natten. Han äter vid 20:30-tiden och vid ca 21 lägger vi honom i hans vagga. Då däckar han genast, och sover där gott till kring 04:30. Då äter han igen. Och så osmnar han om på direkten. Vid 07:30 vaknar han åter och tankar lite mer mat. Sedan har han gärna en timmes vaken tid, och sedan sover han förmiddag. Jag kan inte direkt klaga på nattsömnen


Såhär i början händer det mycket med de små liven och deras utveckling tar sjumilakliv framåt. Lilleman har gjort en hel del framsteg senaste månaden:
 • Hittat handen och studerar den (24/6)
 • Gör "ehhh"-ljud (24/6)
 • Vänder från rygg till sidan (24/6)
 • Sparkar och viftar med armar och ben var för sig (2/7)
 • Pratar nu även med "mmmm" och "nggngng"-ljud. Smackar med tungan. (2/7)
 • Ligger i babygymmet och slår på saker (10/7)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Grattis till lilleman på 2-månadersdagen! :)

  SvaraRadera
 2. Tänk, vad läskigt fort tiden går. Jag tycker det känns som igår då jag var inne här (flera gånger om dagen) och otåligt väntade på att Lilleman skulle titta ut!
  Grattis Lilleman!

  SvaraRadera
 3. Grattis grattis lilleman. Hoppas att du fått en bra månadsdag.

  SvaraRadera
 4. Oj, vad tiden går! Vilken duktig liten kille du har! Och vad underbart att han sover så bra! Min son var vaken på nätterna fram till att han var två månader.

  SvaraRadera
 5. Lilleman tackar för alla gratulationer :)

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!