lördag 25 juli 2009

Gårdagens middag: Kycklingpaj med tomat,spenat och mozzarella

Är inte paj den perfekta sommarmaten? Man kan laga den i förväg och variera den i oändlighet. Igår på dagen bestämde vi oss för att äta paj till middag. Sagt och gjort - jag tog det som kyl och frys hade att erbjuda och resultatet blev "Kycklingpaj med tomat, spenat och mozzarella". Här kommer receptet:

Kycklingpaj med tomat, spenat och mozzarella

Pajdeg:

1 dl dinkelmjöl

1 dl durumvetemjöl

1/2 dl vetekli
150 g smör

2 msk vatten om det behövs


Fyllning:

300 g kycklingfiléer

3 tomater

200 g fryst babyspenat

200 g mozzarella

salt & peppar

grillkrydda
& basilika

Lägg alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och arbeta till en deg. Tryck ut den i en pajform. Nagga botten och förgrädda i ugn 200 °C i ca 10 min. Ta ut och ställ åt sidan. Skär kycklingen i små bitar. Stek kycklingen och krydda med lite grillkrydda, salt, peppar och basilika. Ställ åt sidan. Skär tomaterna i bitar. Stek babyspenaten och tomaterna lite tills tomaterna är mjuka. Riv mozzarellan. Varva kyyckling, tomat/spenatröra och mozzarella i pajformen. Avsluta med ett lager mozzarella. Grädda i ugn 200°C tills mozzarellan fått gulbrun färg (20-30 minuter). Skär upp och njut!
Smaklig måltid!Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

  1. Gott! Hjärtat gillar inte paj, men man kanske skulle försöka igen...

    SvaraRadera
  2. mmm vad gott det lät.

    SvaraRadera
  3. Sus: Gör det - han måste ju lära sig ;)

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!