Är inte paj den perfekta sommarmaten? Man kan laga den i förväg och variera den i oändlighet. Igår på dagen bestämde vi oss för att äta paj till middag. Sagt och gjort - jag tog det som kyl och frys hade att erbjuda och resultatet blev "Kycklingpaj med tomat, spenat och mozzarella". Här kommer receptet:
Kycklingpaj med tomat, spenat och mozzarella
Pajdeg:
1 dl dinkelmjöl
1 dl durumvetemjöl
1/2 dl vetekli
150 g smör
2 msk vatten om det behövs
Fyllning:
300 g kycklingfiléer
3 tomater
200 g fryst babyspenat
200 g mozzarella
salt & peppar
grillkrydda & basilika
Lägg alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och arbeta till en deg. Tryck ut den i en pajform. Nagga botten och förgrädda i ugn 200 °C i ca 10 min. Ta ut och ställ åt sidan. Skär kycklingen i små bitar. Stek kycklingen och krydda med lite grillkrydda, salt, peppar och basilika. Ställ åt sidan. Skär tomaterna i bitar. Stek babyspenaten och tomaterna lite tills tomaterna är mjuka. Riv mozzarellan. Varva kyyckling, tomat/spenatröra och mozzarella i pajformen. Avsluta med ett lager mozzarella. Grädda i ugn 200°C tills mozzarellan fått gulbrun färg (20-30 minuter). Skär upp och njut!
Smaklig måltid!
Läs även andra bloggares åsikter om mat, matlagning, recept, paj, sommarmat, kyckling
Gott! Hjärtat gillar inte paj, men man kanske skulle försöka igen...
SvaraRaderammm vad gott det lät.
SvaraRaderaSus: Gör det - han måste ju lära sig ;)
SvaraRadera