onsdag 27 maj 2009

Välkommen till verkligheten!

På BB lever man i en bubbla. Man fokuserar bara på den nya familjemedlemmen. Allt annat sköter sig självt. Man får alla måltider serverade. Om man undrar över något trycker man på den röda knappen. Om man har ont och vill ha värktabletter, ringer man på den röda knappen. Om man vill ha godis, ber man Pappersgubben springa ned till Pressbyrån och handla.

Sen kommer man hem. Verkligheten gör sig påmind. Där finns ingen röd knapp. Och inga färdiga måltider. Istället får man veta att man nu är tvåbarnsförälder. Det innebär att tvättmaskinen med 60-tvätt går varm. En varje dag nästan. Sömnbristen gör sig ständigt påmind. Två barn att mätta - ett via boobsen och ett via lagade måltider. Som man måste laga själv. Och så lite extra turer till IKEA förstås. Fastän Lilleman var sen ut, hann/orkade vi inte göra klart allt innan. Så nu måste vi färdigställa tvättstugan/skötbordet.

Här hemma har dessutom verkligheten gjort sig extra påmind, då både Pappersgubben och Skruttan blivit förkylda. Skruttan har klarat sig ganska lindrigt, men Pappersgubben har fått en rejäl släng. Så vi vet att vi lever nu....



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Visst är det så. Det tar ett tag innan rutinerna sätter sig. Jag minns att det tog evigheter första gången jag skulle utanför dörren med två barn. Precis när jag skulle gå skulle lillebror äta eller så var det dax att byta blöja.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag känner igen den där chocken... Sen kommer nästa när du SJÄLV ska klara allt på dagarna. Men man vänjer sig sakta, och får sakta in lite rutiner. Dock lär det vara kaos på många fronter några år framöver :-)

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!