torsdag 16 april 2009

Att lägga golv kunde vara så svårt...

Vi har äntligen fått golv i vårt kök. I oktober hade vi en läcka från kylskåpet. Kontaktade försäkringsbolaget. De skickade en kille som rev bort hela parketten i köket. So far so good.

Sedan skulle en snickare kontakta oss och lägga ny parkett. Det gjorde han inte. Vi ringde. Flera gånger. Fick inte tag på människan. Under tiden passade vi på att fundera på om vi inte skulle ha klinkers istället. I början av februari (!) behagade snickaren höra av sig. Då hade vi bestämt oss för klinkers, och dumpade honom. Ringde försäkringsbolaget och bråkade om rabatt pga lång väntetid.

Bestämde oss för att köpa klinkers själva - mycket billigare. Vi valde och valde och valde. Tillslut kom vi överens om några grovmejslade grå plattor. Vi är nu framme i mars. Vi kontaktade klinkerläggaren, som till skillnad från snickaren, kom hit på direkten och lade golvet. En dag för att lägga golvet och en dag för att ställa tillbaka kyl etc. Smidigt som tusan. Det var innan påsk.

Nu är det återigen en snickare, som ska komma hit. Han ska sätta dit socklar, trösklar och en ny vägg intill kylen. Som tur är, är det en annan snickare än den första. Så han kommer redan nästa vecka. Sen ska nog golvhistorien få ett lyckligt slut...



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

  1. Jennie: Visst är det!!! Men så tog det ett tag att bestämma sig för vilka plattor vi skulle ha också ;)

    SvaraRadera
  2. Vad fint det blev! Jättesnyggt golv!

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!