onsdag 4 februari 2009

Status på Knyttet och Susanne - vecka 27

Vecka 27 (26+5)

Susanne: Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Susanne kommenterar: Pinkar på natten, det gör jag helt klart flera gånger!!! Och drömmer ska vi inte prata om! Jag drömmer de knäppaste drömmar om både Knyttet och om förlossningen. Nu senast har jag även vävt in profylax i förlossningsdrömmarna - undrar om man kan kalla det för träning inför förlossningen?

Knyttet: Barnet är 32 cm långt och väger 1 kilo. Dess ansikte har blivit lite rundare. Foten mäter 4 cm, lårbenet 5 cm och huvudets diameter är nu 7 cm. Skulle barnet födas i vecka 27 har det mer än 90% chans att överleva, det har allt som behövs för ett liv utanför livmodern. När du nu går in i den sista tredjedelen av din graviditet återstår mognad och tillväxt. Barnet är fortfarande mycket magert då det inte har lagt på sig något underhudsfett ännu. Huden är röd, tunn och täckt med fosterfett. Ögonen och ögonlocken är fullt utvecklade. Barnets hörsel har förfinats och det uppfattar mer nyanserat röster, musik och plötsligt höga ljud. Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont minst sagt.

Knyttet kommenterar: Mager - pyttsan!!! Jag har minsann muskler nu. Och jag kan använda dem! Sparkar mamma i både tid och otid. Jag menar, jag måste ju liksom tala om för henne att hon faktiskt väcker mig på natten, när hon springer upp och kissar hela tiden...


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

  1. Vilken fin blogg du har!

    SvaraRadera
  2. Nu är det inte långt kvar, gud vad tiden rinner på. Snart får jag snusa massa nyfödingar! :)

    SvaraRadera
  3. Becca: Ja, det går sjukt fort nu! Längtar att få träffa den lill* och se vem det är :)

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!