måndag 23 februari 2009

Hur man lyckas med konststycket att köra bil till jobbet när det snöat mycket

Mål 1: Ta sig ut till bilen
Vakna. Inse att snön ligger högt på taken, och inte en j*vel är vaken. Försök hitta motivation att stiga upp. Påminn dig själv om att lägga en chokladkaka i bilen för kommande tillfällen. Påminn dig själv om att inte äta upp motivationskakan vid omotiverade tillfällen. Väl uppe, ta dig ut genom dörren, hugg tag i närmsta snöskyffel och skotta dig ut från huset. Hela vägen fram till carporten. Glöm ej bort målet - bilen/chokladkakan...

Mål 2: Ta sig in i bilen
Grattis, du har nu tagit dig fram till bilen. Nu kommer nästa moment - att ta sig in i bilen. Titta uppgivet på den enorma mängden snö som ligger på bilen. Sucka. Inse att borsten ligger inuti bilen. Sucka djupt. Borsta av snön kring ena dörren med din vantlösa hand (vantarna blev såklart kvar inne...). Öppna dörren och ta ut borsten. Inse att borsten inte låg vid den dörren, utan andra. Sucka djupare. Kravla in i bilen för att nå borsten. Stäng dörren. Sopa bilen. Hoppa för att nå taket. Svär lite över takräckena som är i vägen. Lägg ifrån dig borsten, hämta skrapan och skrapa framrutan. Svär lite till över att det sitter is på rutan. Avsluta med att sätta dig i bilen och starta. Svär en stund över att du inte startade bilen tidigare, så att rutorna inte skulle imma igen. Vänta. Åk när rutorna är någorlunda klara.

Mål 3: Ta sig ut till de plogade vägarna
Slira när du åker ut från carporten. Sura för att de inte plogat lilla gatan ännu. Slira och gira. Sura lite till. Väl ute på gatan. Tacka kommunen för att de i alla fall bemödat sig med att försöka ploga. Slira vidare. Ute på större gatan. Aha, jag ser asfalt! Slira lite i kurvan. Ute på stora vägen. Åh, här går det att köra bil! Gira för moddsträngar. Ute på motorvägen. Jippi, nu är det bara att tuta och köra!!! Framme vid parkeringsgaraget vid jobbet. Inte plogat vid infarten. Slira. Stanna, drag passerkort. Slira ännu mer. Sura rejält över snön. Inne i garaget!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. En viss igenkänningsfaktor i ditt inlägg också. ;)

  SvaraRadera
 2. Jag e så glad att jag inte har körkort ibland.... =)


  Du har en jätteknepig utmaning som ligger och lurar på dig i min blogg!!

  SvaraRadera
 3. Haha! Jag läser din blogg alldeles för sent på kvällen/natten. Sitter här i mörkret och försöker att kväva skrattet så att mannen och sonen inte ska vakna! Tur att vi har garage!

  SvaraRadera
 4. Haha, läste det här inlägget precis innnan jag skulle ut och skotta fram min egen bil. Så jag kom faktiskt ihåg att starta den direkt! Tack! :-) Men i övrigt gick det till som du beskriver. Fick skrapa rent 2 dörrar och bakluckan innan jag hittade borsten... (Hade dock vantar ;-)

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!