tisdag 11 november 2008

Vattengympa

Okej, det är dags att bekänna. Låta er träningsgalna gotta er lite. Jag har inte tränat sen i somras! Innan dess tränade jag rätt frekvent - både BodyPump, vattengympa och ibland ett par pass i joggingspåret per vecka. Men sedan kom semestern - förödande! Och i slutet av semestern blev jag dessutom gravid, och började må pyton - också det förödande! Sedan dess har jag mått så dåligt och varit så trött att jag inte pallat ta tag i någon som helst form av träning.

Men nu äntligen har jag kommit igång igen. Lite lugnare den här gången förstås - har ju ett litet Knytte att tänka på också. Därför passar ju vattengympa perfekt. Dessutom är det helt gratis. Vi har nämligen gratis träning på jobbet, och där går (förutom BodyPumpen som jag gått tidigare) bla vattengympapass. Det passar perfekt! Passet börjar kl 7 på morgonen, och det blir ett perfekt sätt att vakna. Det var verkligen skönt att få röra på sig. Skönt att känna att det faktiskt finns någon form av muskler i denna smått svällande kropp!

Denna träningsform kan jag varmt rekommendera till alla gravida. Jag tränade vattengympa enda fram till kring vecka 30 förra gången, och det var toppen. Dessutom är det väldigt skönt att för en liten stund känna sig lätt och smidig, när man är i slutet av graviditeten. Vattengympa en väldigt mild och skonsam form av träning, som passar den gravida kroppen bra. Vissa rörelser är förstås svåra att göra med en mage i vägen, men om man talar om för ledaren att man är gravid, kan man få tips om vilka rörelser man kan göra istället!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Vattengympa är såå kul, och samtidigt jobbigt :)

    SvaraRadera
  2. Carro: Ja, det är det som är så bra - man kan göra den så jobbig som man själv vill!

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!