måndag 3 november 2008

Hemma igen!

Vi flydde fältet i lördags. Tog vårt pick och pack. Trotsade förkylningarna hos Susanne och Skruttan. Tidigt på morgonen packade vi in oss i bilen och åkte ut till min pappa och hans båt. Den (båten alltså) tog oss ut till vår ö. Vädret var underbart! Solen sken och det blåste knappt något. Jag njöt för fulla muggar!!! Väl ute tände vi eld i vedspisen och njöt av värmen som spred sig i det kalla huset. Skrutt och jag tog det lugnt hela dagen, eftersom vi fortfarande var krassliga. Pappersgubben och pappa tog upp vår Musköbåt. Så nu ligger den på land inför vintern - skönt!

På kvällen åt vi god middag och tände massor med ljus inne - en riktig mysfaktor! Det blir ju kolmörkt så där långt ut i skärgården. Det finns ju inte direkt några gatlyktor där... Vid 19-tiden gick vi ut allihopa och tittade på stjärnorna och den vackra frosten som bildats i gräset. Skruttan fick låna pappas pannlampa - perfekt när det var mörkt ute! Vi gick också ned på bryggan och kikade ner i det väldigt klara vattnet, där små spigg och annat sam runt.

Söndagen gick i samma sköna lunk som lördagen. Vi tog oss ut med pappas Musköbåt till en annan ö och plockade massvis med trattkantareller. Vi fick väl ihop en ca 6 L, och pappa ungefär lika mycket. Ska bli smaskigt med en riktig svampsmörgås! Vid 15-tiden åkte vi åter hem till verkligheten, men innan landade vi på min farmor och farfars grav, där vi tände ljus och lämnade en fin krans. Sedan bidde det en lång och mysig middag för mig, Pappersgubben och Skruttan på Vegabaren. Middagen avslutades med en varsin mjukglass och sedan for vi hem och bums i säng...

Foton kommer senare under dagen...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!