måndag 1 september 2008

En helkväll på ICA Maxi

Vilken thrill - en hel kväll på ICA Maxi med en stor kundvagn, sambo och unge. DET är kvalitetstid det! Det börjar med att man smidigt hittar en parkering, tar en kärra, placerar ungen och styr stegen mot McDonald's. Där intas en underbar middag till ljuvliga toner från övriga barnfamiljer, som också gett sig ut för att njuta lite av vad ICA har att bjuda.

När maten inmundigats, styrs kosan mot grindarna in till det allra heligaste - själva affären. Men först måste vi fixa med självscanningen och hämta en "blipper". Vi stiger sedan in. Skruttan klämmer ur sig: "Titta mamma, fläktar i taket. De blåser Skruttan i håret". Nja.... Ramlar förstås direkt över ett bra kap, som bara ropar på alla barnfamiljer - superbilliga Liberoblöjor!!! Så, nu är vagnen nästan full...

Vi fortsätter genom djungeln av saker och kommer slutligen fram till maten. Den som vi faktiskt är där för att handla. Men på något underligt sätt så har vi redan packat på oss en hel del saker i kärran... Matshoppingen fortgår. Vagnen fylls till bredden. Och lite till. Och ytterligare lite till. Plötsligt kläcker Skruttan ur sig: "Mamma, har bajsat!" YES!!!! (nej, det var inte diskmedel vi skulle ha...). Pappersgubben tar sig ut ur affären med ungen, hämtar blöja och letar upp toa.

Själv är jag lämnad kvar med en fullastad, bångstyrig kärra och lite utspridda varor kvar på lappen. Styr sakta mina steg framåt - det går inte fort med en fullstad vagn! Om man inte tar det lugnt, vet man inte var man slutligen hamnar. Ett är dock säkert - det är vagnen, som styrt dig dit!

När jag bara har te kvar att bocka av på listan, och börjar se ljuset i tunneln kommer Pappersgubben tillbaka med dottern. Vi tar de sista, trötta och stapplande stegen mot kassan. Plötsligt slår det mig - tänk om vi får kontroll i kassan? Jag tittar ned på den överfulla vagnen... För er som inte vet så gör man stickkontroll för att kolla att man sköter sitt blippande, som man ska. Man måste då lägga upp alla varor, som man så omsorgsfullt packat ned i påsar, på ett band och så genomför man den vanliga proceduren. Vi slipper i alla fall kontrollen, betalar en stooor summa och går ut från det allra heligaste.

Men tro inte att det är över än! Väl hemma ska man först tömma kylen och frysen på alla gamla varor som passerat bäst-före-datum. Det blir några stycken... Sedan ska all färsk lax och färskt kött delas i lagom portionsbitar och frysas. Och så skall kyl och frys fyllas igen - ett evigt kretslopp! Men nu jävlar är vi färdiga - på fler än ett sätt!!!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

  1. förutom det där med blöja så tycker jag mig känna igen min egen storhandling. :P
    Kram

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!