lördag 12 juli 2008

En heldag = helslut!

Steg upp vid 10 efter en härlig sovmorgon i morse. Sträckte lite extra på mig. Joggade lite på stället a la Rocky. Förberedde mig mentalt och fysiskt. Det var dags för en tur till IKEA... Vi grundade med en näringriktig frukost bestående av: äggröra, smoothie (på banan, persika, bladspenat och fil) och en hårding med leverpastej. Utförde övriga morgonritualer. När vi nästan är redo att åka, säger Skruttan (såklart!): "Mamma, bajat!". Efter ytterliggare lite fördröjning kom vi tillslut iväg.

Väl framme började vi vår vandring mot kassorna. Det kan låta som en enkel grej, men inget är enkelt på IKEA! Det är låååångt att gå till kassorna, och många frestelser lurar på vägen. Vi föll tex för "leka på barnens IKEA en stund" och "vi tar en snabb lunch i matsalen". Men vi stretade vidare.

Nästan fem timmar senare kom vi fram till kassorna md en fullastad kundvagn. Då hade vi även hunnit med en fika, x antal toabesök, fyndhörnan och letande efter rätt vara på lagret... Vi åkte till IKEA för att handla följande: matstol till Skruttan, skenor till hyllsystem, nattlampa till Skruttan och en rullgardin.

Självklart kom vi inte bara hem med det, utan även: 3 prynadskuddar till soffan (fyndhörnan), en velourdress i lila till mig (ja, du läste rätt - velour!) (fyndhörnan återigen), en Billybokhylla (fyndhörnan är farlig - du gör bäst i att undvika den vid ett besök!), den obligatoriska vasen (som vi faktiskt behövde...), 5 st trasmattor (Pappersgubben skall visst ha dem för blötläggning av träbåten), 4 (!) musmattor, potpurri (fråga inte...), ätpinnar (ja, de har verkligen allt på IKEA!), barnmuggar, 2 pottor (en till vardera landställe), vattenskål till katten, 6 st glas (för att ha några extra...), nackkudde till bilen (perfekt för semesterns långresor!), gardinklämmor, gardiner (fyndhörnan all over!) och slutligen 3 askar Läkerol (!).

Så illa kan det gå när man tar en heldag på IKEA...Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig dag ni verkat ha på IKEA ändå, och massvis med fynd.
  Ja det är svårt att komma därifrån tomhänt (har nog förresten aldrig hänt).
  Fint du scrappat dina bilder också.. är det svårt? Har aldrig vågat ge mig på det.
  Hälsning Sofi

  SvaraRadera
 2. Låter som Sus skulle ha gått på IKEA med dig istället för Magnus. ;)

  SvaraRadera
 3. Sofi: jag scrappar på datorn, och det är jättekul!!! Jag använder programmet Adobe Photoshop. Det är inte så svårt med enklare scrapping - prova vettja! ;)

  Karin: Ja, eller hur! Hon och jag skulle nog trivas där :D

  SvaraRadera
 4. Snyft...varför ringde du inte för...snyft....

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!