Häromkvällen lagade jag en väldigt enkel och nyttig fiskgryta med Hoki. För er som inte vet så är Hoki en fisksort som smakmässigt kan ersätta torsk. Torsken är ju som de flesta vet en hotad art, och man bör inte köpa den. Hokin lever i sydvästra Stilla Havet vid Nya Zeeland och södra Australien. Fisket i Nya Zeelands fiskezon är certifierad av MSC (Marin Stewardship Council). Certifieringen visar att detta fiske sker på ett miljömässigt uthålligt sätt. Därför ska man se till att om man köper Hoki, skall den vara märkt med MSC-märket som ni ser till vänster om texten. Om ni vill veta mer om vilka fiskar som är miljömässigt rätt och fel att äta, kan ni titta lite närmare på WWF:s hemsida.
Här kommer receptet på fiskgrytan...
Susannes nyttiga fiskgryta med Hoki 4-5 pers
1 pkt Hoki
1 pkt krossade tomater
1 dl majs
3 små knipplökar
Hericotes vertes
färsk timjan
salt & peppar
Skär fisken i små kuber. Häll ned krossade tomater och kryddor i en kastrull. Tillsätt fisken. Låt sjuda tills fisken nästan är färdig. Tillsätt majs och hericotes vertes. Låt åter sjuda tills fisken är klar och hericotes vertesen har blivit lagom mjuka. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs. Servera med ris. I detta fall har jag använt svart råris från Markatta, vilket är Krav-märkt och supergott!!! En nyttig måltid med hjärtat på rätt ställe kan man säga.
Läs även andra bloggares åsikter om matlagning, recept, mat, fisk, WWF, miljö, miljövänlig, Krav, hoki, torsk
Låter jättegott. Jag köper alltid hoki. Inte lika skarp fisksmak om man kan säga så;-) Ska testa receptet.
SvaraRaderaJag gör en busenkel fisksoppa som är så god. Ska leta reda på receptet.
annica: ja, gör det - jag gillar att laga fisk! *väntar ivrigt*
SvaraRaderafin blogg du har:o)))Ska testa din fiskgryta ikväll:o)))
SvaraRadera