tisdag 3 juni 2008

Hur får man barnen att sitta i skuggan?

När det är så här underbart väder och mycket sol, kan det ibland vara svårt att få barnen vistas i skuggan mitt på dagen då solen är som starkast. Det gäller då att hitta på någon aktivitet som barnen gillar och utföra den i skuggan. Några tips på vägen kan vara:
 • Högläsning i skuggan av ett träd
 • Leka med trolldeg/Play-Doe lera under ett parasoll eller träd
 • Baka tillsammans med barnen - tex en smaskig jordgubbstårta som sedan inmundigas i skuggan
 • Måla med hela kroppen genom att barnen får göra kroppsavtryck på ett jättestort papper (eller flera ihoptejpade...) inkletade i fingerfärg. OBS! Bra att ha en vattenslang tillhands efteråt ;)
 • Lek och upptäck skogen. Det kan tex vara att bara ta en upptäcktspromenad i skogen eller att bygga en liten koja med några filtar, där man sedan äter lite medhavd picknick. Studera myrstackar och olika växter. Plocka kottar och gör gamla hederliga kottdjur mha tandpetare.
 • Sätt upp ett partytält och sätt barnpoolen under den. Anordna en liten lunch som äts i skugga under tältet. Eller sätt upp en vattenspridare (finns väldigt roliga i form av maskar eller blommor etc på de flesta leksaksaffärer och andra ställen) som barnen kan springa igenom - under tältet då förstås!
Fler tips kan ni hitta här och här...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

 1. Det gäller att hitta en stooor skugga oxå, där man får plats att leka =D

  SvaraRadera
 2. Nyhetens behag - lillsyrrans soltält funkade , iallafall ett litet tag ..

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!