tisdag 10 juni 2008

Inkokt lax med kall örtsås och färskpotatis

Gårdagens middag/dagens lunch är inspirerad av sommaren. Det bidde "Inkokt lax med kall örtsås och färskpotatis". Orginalreceptet på laxen kommer från ica.se, men som vanligt har jag modifierat det lite...

Inkokt lax med kall örtsås och färskpotatis
500 g lax
4 dl vatten
1 dl pressad limejuice
1 msk salt
1 tsk dillfrön
2 dl turkisk yoghurt

gräslök
timjan
olivolja
1 tsk flytande honung
salt & peppar

färskpotatis

Koka potatisen. Sjud laxen tillsammans med vatten, lime, salt och dillfrön tills laxen är färdig (ca 15 min). Blanda yoghurt, klippt gräslök och timjan. Krydda med salt, peppar, en skvätt olivolja samt honung. Servera med valfri grönsak, tex lite paprika i bitar eller en riktig sommarsallad. Smaklig måltid!


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!