onsdag 28 maj 2008

Reklampaus

Stör mig för tillfället på en reklam: Natusans våtservetter. I den reklamen får vi höra att dessa servetter är bra att använda till allt som rör barnen, både att torka rumpa och att torka smutsiga fingrar. Hela tiden matas man med gulliga små barn och deras mammor som torkar dem. 
Det jag stör mig på är två saker. Det ena är att Natusans våtservetter faktiskt innehåller ett helt gäng dåliga kemikalier, som kan vara skadliga för små barn. Detta gäller framförallt när man använder dem ofta, då barnets hud exponeras oftare för dessa kemikalier. Vill ni veta mer om det testet som visar detta kan ni kika in på testfakta.se. Detta är för övrigt en superbra sida som innehåller massvis med bra tester. 
Det andra är att man i slutet av reklamen säger något i stil med att Natusans våtservetter är förstahandsvalet bland de flesta mammorna. Får inte papporna ha något att säga till om? Varför inte bara säga föräldrar istället? Känns inte det lite mer korrekt och jämställt? Varför är det bara mammor som tar hand om barnen och torkar av dem i reklamen? Papporna kan faktiskt också! Tycker faktiskt att ett så stort företag som Natusan borde ta ett större ansvar och göra en mer jämställd reklam!!!

Vad tycker ni? Tycker ni att jag är helt ute och cyklar och stör mig på småsaker? Eller har jag en poäng? 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

7 kommentarer:

 1. Du har helt rätt! Jag har inte kollat så noga på den reklamen. Men jag reagerade direkt när de torkade en bebis med våtservett i ANSIKTET. Det skulle jag bara göra i absolut nödfall. I övrigt stör jag mig alltid på reklam där det bara är mamma och bebis med. Så där är du definitivt inte ensam!

  SvaraRadera
 2. Varför kan man inte bara använda tvål, vatten och handduk?

  SvaraRadera
 3. gutegirl: well spoken!!! Håller helt med!

  SvaraRadera
 4. undrar en sak.. hur får man in en länk till bloggen.. typ klicka HÄR!

  SvaraRadera
 5. anne: man använder (i alla fall i blogger) ett litet verktyg som ser ut som en jordglob med en länk på. Man markerar ordet/orden och sedan klickar man på symbolen. Sedan klistrar man in länkadressen i fönstret som kommer upp och sedan OK. Då blir det en länk av ordet/orden till den sidan du hänvisat till... Hoppas du hänger med ;)

  SvaraRadera
 6. Nä visst har du rätt i ditt tänk, papporna borde också få vara med!

  SvaraRadera
 7. Magda och Lina: ja, visst är det irriterande! Tycker verkligen att det är diskriminerande mot papporna!!!

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!