lördag 19 januari 2008

Snacksalig

Lilla Skruttan har kommit på att man kan kommunicera med hjälp av ord *nähe?!?*. Det betyder att det numer är ett väldigt babblande här hemma. Hon lär sig flera nya ord i stort sett varje dag, och hennes vokabulär bara växer. Det är verkligen jättehäftigt när man kan prata med sin lilla tjej, och dessutom se hur stolt hon blir när man förstår vad hon menar. Ibland kommer det även vissa två-ordsmeningar, som tex. "off-off iiin" (översatt: hunden är fin). Idag när vi åkte tåg sa hon "akta" till de som stod ivägen när vi skulle av tåget...
Dagens bästa citat är dock:
Inne på Pressbyrån (trångt, Skrutt sitter i sin vagn och Pappersgubben står framför)
Skruttan: "Akta pappa!"
Pappersgubben flyttar lite på sig
Skruttan: "Duktig!"

Eftersom hon är som en svamp när hon hör nya ord, har jag och Pappersgubben nu lagt till med en ny vokabulär (som nog de flesta småbarnsföräldrar känner igen), och här är ett utdrag ur ordlistan:
  • guleböj = banan
  • G-L-A-S-S (bokstaverat) eller icecream = glass
  • "he who must not be named" (ni som läst Harry Potter vet vad jag pratar om) eller "the unmentionable" = napp
  • öken eller desert = dessert, dvs fruktpuré etc på burk

2 kommentarer:

  1. Haha! Åh så roligt att hon pratar så mycket. Ju mer man kan komunicera med sitt barn desto roligare är det!

    SvaraRadera
  2. Vad duktig hon är! Jag längtar tills Alicia börjar prata lite mer, det känns som det börjar röra lite på sig, men hon är inte så duktig som Vendela.

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!