torsdag 3 maj 2007

Två mycket konstruktiva dagar och recept på Torskgryta a la Susanne

Igår packade jag in mig och Lilla Skruttan, vagn och andra tillbehör i "Vovven 2.0" (efter att ha tömt alla insamlingssaker som Pappersgubben glömt bort att han skulle kasta - morr), och åkte till min pappas hus för att rota lite efter gamla leksaker och kläder på vinden. Vi mötte upp med min mamma där, och sedan tog hon hand om Lilla Skruttan medan jag rotade för fullt på vinden. Jag hittade en massa fynd faktiskt - både vad gäller leksaker och kläder. Det var nostalgiskt att titta igenom allt det gamla - hittade bland annat mitt gamla leksakståg med vagnar i trä. Hittade dessutom ett par leksaker som Lilla Skruttan verkligen fastnade för, bland annat en plastleksak som har fyra olika knappar och när man trycker på dem åker luckor upp med små djur under. Hon fattade den på en gång och nu sitter hon och tycker på en knapp för att öppna en lucka, stänger luckan och trycker igen osv... Det ser så sött ut - hon är superkoncentrerad! Jag hittade också lite söta klänningar både från mina syrror och från när jag var liten - roligt att Lilla Skruttan kan ha dem också.

Idag har jag och Lilla Skruttan haft fullt upp trots att vi bara varit hemma. Hon har pysslat med sina nya leksaker hela dagen. Själv har jag tvättat två maskiner och hängt ut dem på tork - kännas som om jag inte gör annat än tvättar just nu. Vi städade nämligen i helgen (det såg hemskt ut här hemma!) och då "kom det fram" en massa kläder som skulle tvättas och i ett huj fylldes badrummet åter med tvätt *suck*.

Jag har även lyckats göra ett storkok med mat till Lilla Skruttan. Det blev "Torskgryta a la Susanne" (se recept nedan). Fröken verkade tycka om den här maten - hon fick smaka ett par tuggor och såg mycket nöjd ut - skönt!

Torskgryta a la Susanne
 • 1 torskblock
 • 1 ask krossade tomater
 • fryst majs
 • fryst broccoli
 • färsk paprika
 • kryddor: oregano, basilika, svartpeppar, Thairödcurry-krydda
Koka tomat och fisk tillsammans. Tillsätt resten av grönsakerna och kryddorna när fisken nästan är klar och låt koka ihop. Mixa och servera med till exempel ris. Voila!

Igår fick jag lite tid över att scrappa också, och resultatet kan ni se här...
Credits
Bakgrunder: Kim Bs "Spring papers 1"
Dekorationer: Helena Joles "Painted Flowers", Jannis Scrap Designs "Silly Butts", Wellis "Frame Cluster"och K Sharon designs "Eat your greens"

Här kommer lite bilder från mina vind-fynd också...

1 kommentar:

 1. En sån där leksak med knappar hade jag också! :-)

  Vad duktig Vendela är som sitter på pottan! Gör hon något där? Tänkte köpa en till Alicia, är dock lite tveksam att hon kommer sitta kvar, men man kan ju börja vänja henne vid den.

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!