tisdag 27 mars 2007

Lunch och fika hos Magda samt recept på kycklinggryta till både vuxen och liten

Hos Magda
Idag packade jag och Lilla Skruttan in oss i "vovven" och åkte hem till Magdalena för lite fika med FL-mammorna. Det blev bara jag, Magdalena och Pamela samt barn. Det var flera som var tvugna att ställa in i sista sekunden (går ju en hel del sjukdommar nu). Men det var trevligt ändå! Magda bjöd på jättegoda sallader (en med bla fetaost och soltorkade tomater, och en med bulgur, frukt och kräftstjärtar) - Mums!!! Efter maten fick vi hembakad, smaskig toscatårta. Sååå gott!!! Lilla Skruttan vägrade att sova innan vi åkte till Magda, så hon blev toktrött vid 16-tiden och somnade i soffan ! Har inte hänt på flera månader - hon vill oftast somna i sin säng eller vagn eller bilen... Skönt att se att hon kan somna så där fortfarande! Lilla Skruttan passade också på att provåka Max "Bobby Car", och den var verkligen en ny favorit! Hmmm, får se om vi kanske åker och köper en sån...

Lilla Skruttan på Max "Bobby Car"

Lilla Skruttan, Max och Liam

Lilla Skruttan har somnat på Magdas soffa - alldeles utslagen!

Kycklinggryta till både vuxen och liten

Väl hemma igen var det dags att laga middag. Jag gjorde även ett stort lass mat till Lilla Skruttan. Det blev kycklinggryta med ris till henne. Hoppas bara hon gillar den . Receptet kan du se här nedan (anpassat till barn från 10 mån.).

Kycklinggryta till både vuxen och liten
kycklingfilé
kryddor: dragon & vitlök
hericotes vertes
rivna morötter
minimajs
böngroddar
ris
Dela kycklingfiléerna i bitar. Koka dem tillsammans med kryddorna. När kycklingen nästan är klar, lägg ned hericotes vertes, minimajs och böngroddar (allt skuret i mindre bitar). Koka lite till. När grytan är klar tillsätt rivna morötterna. Mixa till önskad konsistens om det skall bli barnmat. Servera med ris. Smaklig måltid!

1 kommentar:

  1. Tack för igår! Kul att du gillade mat och kaka. Kom på sen att du hade kunnat få matlåda :-D

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!